Jori's Hobby: Servetten, Scrapbooking, Hobbymaterialen

ANDECO


Andeco klein, meer info:(klik)

ANDECO groot, 2 stuks

Andeco groot:(klik)

Wij maakten van deze schrijfblokjes minischilderijtjes, die een sieraad zijn naast je telefoon, op je salontafeltje, in je keuken, maar ook op een klein schildersezeltje niet misstaan.
En dat alles met behulp van servetten.

Benodigdheden:

Andecoblokjes, 9x9 of 14,5 x 14,5 cm;

Servetten;

Mica;

Servettenlijm;

Servettenfolie;

3d lak;

Sneeuw;

Sparkles glitterlijm;

Een stevige lijm.


Werkwijze:

De kleine andeco-blokjes hebben een zelfklevende bovenkant, bedekt met papier. Verwijder het papier van het blokje en verwijder de onderste twee lagen van je servet.

Leg het bovenste laagje van je servet, met de goede kant naar beneden, voor je op tafel en druk het blokje er op, zodat het servet blijft plakken. Draai je blokje om en wrijf het servet met je vingertoppen goed aan, ook over de bovenkant van het blokje (waar ook een zelfklevende kant zit). Schraap met een aardappelschilmesje, met een open schaar of met een stukje schuurpapier het overhangende deel van het servet weg. Als je wilt, kun je nu het servet op het blokje insmeren met Sparkles. Dit is een glitterlijm die transparant opdroogt en waar alleen de glittertjes te zien blijven. Een heel mooi extraatje aan je blokjes.

De onderste laag van je blokje is klaar, nu kun je (als je wilt) verder in 3d werken. Omdat dit een gebruiksvoorwerp is, dus vaak in de hand komt, is het beter om de opbouwende laagjes met behulp van mica te maken i.p.v. papier (Je blokje blijft op die manier mooi) in combinatie met servettenfolie.

De servettenfolie smeer je in met servettenlijm. Als de lijm gedroogd is, neem je het bovenste laagje van je servet en legt dat op de folie met lijm. Leg daarop een stukje bakpapier en strijk er over. Natuurlijk kun je ook een zak- of keukendoek gebruiken, het gaat er maar om dat je strijkijzer niet blijft plakken op je servet. Door de warmte van je strijkijzer (stand 2 is voldoende) smelt de servettenlijm weer en komt je servet mooi glad op de folie. Je hebt nu een servetsticker gemaakt, die stevig genoeg is om te knippen. Omdat de servettenfolie van plastic is, trek je hem ook niet kapot en kun je zelfs de kleinste motiefjes mooi in model knippen. Als je dat gedaan hebt, verwijder je van de folie de papieren achterkant en plak je je servetsticker met de zelfklevende kant op de mica. Knip nu, netjes om het servet heen, je motiefje op mica uit. Voordat je dit op het blokje gaat plakken, bewerk je het motief met b.v. Sparkles en dimensional magic. De sparkles breng je het best aan met een sponskwastje, laat je drogen en daaroverheen komt de dimensional magic. Dit geeft een glanzende verdikking en accentueert bepaalde delen van je plaatje. Als alles goed gedroogd is, neem je je servet-op-mica en plak je deze, met behulp van lijmkit, op het blokje. Met lijmkit kun je, in tegenstelling tot foamblokjes, de dikte zelf bepalen, maar kun je ook je plaatjes schuin in 3d verwerken. Als je minischilderijtje de juist vormen heeft gekregen, kun je het geheel nog bewerken met sneeuw. Breng de pasta vanuit het potje met een dun penseeltje aan op de in 3d verwerkte plaatjes en laat het geheel goed drogen.

Voorbeelden van Andeco 9x9 cm:

Andeco 14,5x14,5 cm:
Diddle-servetten worden niet verkocht, hebben we slechts in beperkte voorraad voor workshops op bestelling. Hetzelfde geldt voor de belettering (de namen in dit geval).De blokjes worden netjes afgewerkt met aan de achterkant gekleurde plakfolie:

***

***

***

***

***

Zijaanzicht van de met gekleurde plakfolie afgewerkte blokjes:

***

***

***

***

***

Zijaanzicht van de met gekleurde plakfolie afgewerkte blokjes:

***

Uw ipadres is: 18.232.51.19
Copyright © 2020 Jori's Hobby. Powered by Zen Cart

Jori's Hobby | Hitsveldlaan 26, 3930 Hamont-Achel | BE 0885.873.284 | Tel. +32 11 66 18 75 | E-mail: info@jorihobby.com